Державі повернули частину нерухомого майна кардіологічного санаторію «Ворзель»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур-1-1024x732

Господарський суд Київської області виніс ухвалу про витребування у товариства з обмеженою відповідальністю безпідставно набутих будівель та споруд кардіологічного санаторію «Ворзель» Національної академії наук України.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Майно кардіологічного санаторію «Ворзель» є державною власністю і входить до майнового комплексу Національної академії наук України, та не підлягає приватизації. До нього може бути застосовано лише дві судові процедури банкрутства - розпорядження майном та укладення мирової угоди», - йдеться в повідомленні.

Попри вказане, як зазначили в прокуратурі, у 2016 році у ході процедури банкрутства санаторію було застосовано процедуру санації, на підставі якої приватна структура набула у власність частину нерухомого майна вказаного санаторію площею понад 1000 кв м, вартістю 3,7 млн грн. Надалі товариство зареєструвало за собою право власності на зазначене майно та передало нерухомі об’єкти у статутний фонд іншого підприємства.

Суд врахував всі доводи прокуратури та своїм рішенням повернув у власність держави незаконно відчужену частину нерухомого майна кардіологічного санаторію «Ворзель».