Управління Святошинської Райдержадміністрації та підрядника обшукують через розкрадання на ремонті ліфтів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обшук

Столичні правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях Управління житлово-комунального господарства Святошинської Райдержадміністрації та в офісних приміщеннях підрядної організації в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами при здійсненні капремонту та технічного переоснащення ліфтів у житлових будинках Святошинського району міста Києва.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2019 – 2020 років на замовлення управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА здійснювало роботи з капітального ремонту та технічного переоснащення ліфтів у житлових будинках Святошинського району загальною вартістю понад 20 млн грн», - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначили в прокуратурі, вказана підрядна організації виконала вказані роботи не в повному обсязі та із завищенням вартості робіт та матеріалів. Також встановлено, що виконання субпідрядних робіт оформлювалося на підприємства з ознаками фіктивності.

На підставі ухвали суду в офісних приміщеннях вказаних підприємств, у тому числі Управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА, 12 жовтня 2021 року розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.