На ремонті столичного дитсадка та благоустрої Андріївського узвозу розікрали понад 2 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
пол

Столичні правоохоронці повідомили про підозру керівникам управління Подільської РДА та підряднику за фактом привласнення бюджетних коштів під час виконання робіт з благоустрою скверу на Андріївському узвозі та реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу у Подільському районі Києва.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Слідством встановлено, що між управлінням капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА та приватним товариством укладено договір на виконання робіт з благоустрою скверу на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера на загальну суму понад 12 млн грн», - йдеться у повідомленні.

В прокуратурі вважають, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, а частина з них проведена з порушенням вимог ДБН.

На підставі ухвали суду у приміщенні підрядної організації 5 жовтня 2021 року проведено обшук та вилучено фінансові документи, що мають значення для слідства.

За результатами проведених будівельно-технічних експертиз встановлено, що місцевому бюджету завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 1,4 млн гривень.

Крім того, під час слідства встановлено завищення обсягів та вартості робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу компенсуючого  (санаторного) типу у Подільському районі м. Києва, які були проведені у 2019 році цією ж підрядною організацію.

Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, загальна вартість невиконаних будівельних робіт, або таких, що не відповідають проектній документації, становить понад 800 тис. гривень, чим завдано збитків столичному бюджету на зазначену суму.

За результатами розслідування начальнику Управління капітального будівництва, архітектури та землекористування Подільської РДА,  заступнику начальника цього ж управління та директору підрядної організації повідомлено про підозру.