В Києві суд наклав арешт на дві новобудови

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
пост

У Києві 4 жовтня Голосіївський районний суд ухвалив рішення про накладення арешту на земельну ділянку в Дніпровському районі міста, який розташований на вул. Євгена Маланюка, 101, із забороною на користування та проведення там будівельних робіт. Про це повідомив громадський активіст Максим Томілов на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначив активіст, арешт накладено на досить велику земельну ділянку у понад 19 га. На ній здійснюється будівництво одразу декількох житлових комплексів. Ними за словами Максима Томілова є ЖК «Русанівська Гавань», який зводить компанія «Ковальська нерухомість», а також житловий комплекс, який зводить компанія  «Міськбудінвест».

При цьому, перший об’єкт вже введено в експлуатацію, а другий знаходиться на завершальній стадії будівництва.

Причиною судовового рішення стало, зокрема, будівництво за незаконно виданими документами та підробка документів.

Так, в судовій постанові вказується на те, що Державною архітектурно - будівельною інспекцією України 30.07.2019 № 20 анульовано дозвіл на виконання будівельних робіт від 24.04.2009 № 1335-Дн/Р.

Тепер на земельній ділянці, де розташовані вказані об’єкти будівництва, суд заборонив користування, розпорядження та проведення будівельних робіт.

«Ухвала виконується негайно слідчим та прокурором. На ухвалу слідчого судді безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга. Якщо ухвалу постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання копії судового рішення», - постановив суд.