Біля ВДНГ замість 40 незаконних тимчасових споруд з’явиться громадський простір

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
нетларька

На проспекті Академіка Глушкова навпроти Національного комплексу «Експоцентр України» сьогодні завершився демонтаж понад 40 тимчасових споруд, що розміщувалися без дозвільних документів. На місці демонтованих МАФів планується якнайшвидше відновити благоустрій та висадити зелені насадження. Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба.

«Це поширена і досить дієва практика в місті. Замість демонтованих МАФів облагороджувати територію, створювати газони, садити дерева. Це естетично привабливо та не дає можливості встановлювати нові тимчасові споруди. Експоцентр – багатолюдна локація, де люблять відпочивати кияни, туристична точка Києва. На метро, громадському транспорті приїздить чимало людей. Така кількість незаконних МАФів на локації з величезним потоком туристів заважала вільному пересуванню, бо частково «захопила» й тротуар. Тепер – територія вільна», – пояснив Олексій Кулеба.

Аби не створювати транспортного колапсу та якнайшвидше завершити роботи, демонтажні бригади три дні працювали в посиленому режимі. Демонтаж незаконних споруд біля метро «Виставковий центр» розпочався 19 жовтня, а вже сьогодні фахівці КП «Київблагоустрій» відзвітували про завершення робіт. Усього демонтували 42 незаконні тимчасові споруди, окремі з них – великогабаритні. Усі вони переміщені на штрафмайданчики тимчасового зберігання, яких у місті чотири.

«До цього демонтажу ми ретельно готувалися. Працювали за комплексним та локаційним принципом – одночасно звільняли від незаконних споруд велику територію. Власники були попереджені заздалегідь – інспектори благоустрою вносили приписи з вимогою надати документи чи прибрати конструкції самостійно. Тож особливого невдоволення чи протестів не було. До початку демонтажних робіт підприємці спокійно забрали товар та обладнання. Хочу окремо відзначити представників «Муніципальної охорони», які слідкували за порядком на локації», – прокоментував в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

На місці знесених тимчасових споруд місто планує створити громадський простір для відпочинку. Уже зараз на проспекті Глушкова співробітники комунального підприємства УЗН Голосіївського району прибирають будівельне сміття та розчищають територію для майбутнього газону. Далі фахівці розроблять план благоустрою ділянки, завезуть родючий ґрунт, висадять дерева та кущі.