Правоохоронці проводять обшуки в Київському міському бюро технічної інвентаризації

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
бти

Правоохоронці проводять обшуки у службових приміщеннях Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та ряду інших підприємств за фактом розтрати бюджетних коштів у сумі близько 12 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«У ході досудового розслідування встановлено, що у період 2018-2021 років посадовці КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації», за попередньою змовою із службовими особами ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» та ряду інших підприємств, вчинили розтрату та привласнення бюджетних коштів, що призначались для закупівлі послуг з обробки даних, шляхом їх незаконного перерахування на рахунки ризикових суб’єктів господарювання», - йдеться в повідомленні.

За результатами проведеного аналітичного дослідження фахівцями Управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у м. Києві, у фінансовій та господарській діяльності комунального підприємства виявлено численні порушення.

На підставі ухвал суду 22 жовтня 2021 року в офісних приміщеннях комунального та інших підприємств на території міста Києва, Чернігова, а також Київської області проводяться 16 обшуків з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.