Оренда житла в Сумах подорожчала на 20-30%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kvartyra2

З початку року вартість оренди квартир в Сумах зросла в середньому на 20-30%. Про це порталу МЕтри повідомили в Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України.

Як зазначила очільниця Сумського відділення АФНУ Антоніна Панок, найбільший попит - понад 65% - припадає на 1-кімнатні та 2-кімнатні квартири в будинках радянської забудови. За її даними, наразі вартість оренди в Сумах становить від 3 тис. грн / міс. до 5 тис. грн / міс.

“Традиційний сезонний попит на оренду квартир реалізовано вже на 90%. Тому можна стверджувати, що до кінця року зростання цін припиниться”, - наголосила вона.

Водночас, за її словами, зростання вартості комунальних платежів, непевна ситуація з захворюваністю на ковід та запроваджені жорсткі обмеження спонукатимуть власників квартир до цінових поступок.

“Поки зарано говорити, як у найближчі 1,5-2 місяці пандемія впливатиме на триб орендарів. Проте, аби не втратити наймачів, власники житла можуть вдатитися до відтермінування плати за оренду, або ж, хоч це і малоймовірно, нададуть знижки на період опалювального сезону. Проте загалом кон’юнктура в цьому сегменті житла суттєво не зміниться”, - зазначила фахівчиня.

За її прогнозом, навесні 2022 року вартість оренди малогабаритних квартир може зрости щонайменше на 5-7%, що буде зумовлене суттєвим сезонним зростанням попиту.

“До березня 2022 року вартість оренди не зазнає відчутних змін. А вже з настанням періоду ділової активності та завершенням опалювального сезону варто очікувати збільшення орендних цін”, - резюмувала Антоніна Панок.