Розпочав роботу Координаційний комітет проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Утеплення1-1024x755

В Україні розпочав свою роботу Координаційний комітет проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Цей проєкт, який реалізовується спільно з Європейським інвестиційним банком, спрямований на масштабізацію заходів з енергоефективності. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону з посиланням на Першого заступника Міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського.

«Проєкт “Енрегоефективність громадських будівель в Україні” орієнтується, у першу чергу, на малі та середні громади, які не мали практики реалізації масштабних міжнародних проєктів з термомодернізації. Члени Комітету наразі обговорюють критерії відбору учасників проєкту, які будуть затверджені найближчим часом. До кінця року плануємо офіційно оголосити прийом заявок на участь у проєкті», – наголосив Василь Лозинський.

Відтак реалізація проєкту дозволить термомодернізувати близько 1000 громадських будівель: дитячі садки, школи, заклади охорони здоров’я, а також об’єкти соціального, адміністративного та культурного призначення.

У Мінрегіоні зазначили, що до Координаційного Комітету увійшли представники Мінрегіону, Мінфіну, ЄІБ та делегації ЄС, а також ПРООН та Угоди Мерів (у якості спостерігачів). Комітет здійснює загальну координацію реалізації Проєкту. Зокрема, схвалює критерії відбору проєктів-учасників, надає стратегічні рекомендації та моніторить виконання.

Як нагадали у міністерстві, Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано нові угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі 4 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантову технічну допомогу на суму 4 млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).