На столичному Печерську забудовник руйнує чергову історичну будівлю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ВелВас

На столичному Печерську забудовник розбирає будівлю дореволюціної забудови, що розташована на вулиці Велика Васильківська, 81.

Про це повідомив депутат Київради, голова Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин на своїй сторінці у Facebook.

За словами депутата Київради, торік у вказаному будинку сталася пожежа, унаслідок якої згоріло 85% покрівлі, постраждали дерев’яні конструкції на даху будинку та майно жителів.

«Чи варто проводити паралелі з іншими аналогічними цінними будівлями, які «зненацька» спалахнули, коли на їх місці зібралися щось будувати? Станом на сьогодні, за вказаною адресою проводяться будівельні роботи, будинок розбирається. Працює техніка, поряд складаються ряди київської білої цегли. Будівельний паркан та паспорт об’єкту відсутні!», - наголосив Владислав Трубіцин.

Він заявив, що здійснює звернення у відповідні інстанції, щоб побачити дозвільну документацію на будівництво на цій ділянці (якщо така є), і встановити, чи має будівля охоронний статус.