Верховна Рада прийняла в першому читанні Законопроєкт про посилення відповідальності у будівельній галузі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img_8230Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт №5877, який передбачає посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства у будівельній галузі.

Про це повідомляє портал МЕтри.

Як зазначили автори законопроєкту, у разі прийняття закон має створити рівні умови для всіх учасників будівельного ринку.

Заступниця Міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська коментуючи прийняття Законопроєкту, зазначила, що даний законодавчий акт має допомогти подолати корупцію в будівельній сфері. На її думку, це неможливо зробити без посилення відповідальності. І це має стати частиною реформи містобудівної галузі, яка повинна розв’язати проблемні питання, що стримують залучення інвестицій у будівельну сферу.

«Ухвалений у першому читанні законопроєкт №5877 передбачає більш “жорсткі” покарання, які здатні мотивувати працювати у рамках законодавчого поля. Це створить рівні умови для всіх учасників будівельного ринку», — наголосила Наталія Козловська.

У Міністерстві розвитку громад і територій зазначили, що прийнятий Законопроєкт передбачає, зокрема:

- збільшення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності;

-чітке визначення кола суб’єктів, на яких може бути накладено адміністративні стягнення;

- врегулювання питання самочинного будівництва шляхом тимчасового арешту об’єктів незаконного будівництва;

- посилення кримінальної відповідальності за самочинне будівництво, в тому числі на територіях пам’яток культурної спадщини.