Статутний капітал Держмолодьжитла збільшено на 169,9 млн грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кабінет Міністрів України своїм Розпорядженням №1657 від 15 грудня 2021 року «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству розвитку громад та територій на 2021 рік» збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» на 169 млн 883 тис. грн.

Інформацію про це оприлюднено на Урядовому порталі.

Зазначені кошти будуть спрямовані на реалізацію Державної програми забезпечення молоді житлом – зокрема, на надання пільгових іпотечних кредитів молоді. Завдяки цьому рішенню ще 212 молодих сімей і одиноких молодих громадян придбають власне житло завдяки участі в програмі довгострокового пільгового кредитування для придбання житла за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.

«Держава дала можливість молодим сім’ям отримати пільгові кредити на житло. У Фонді Держмолодьжитло є відповідна програма і я закликаю молодих людей долучатися до неї», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Як повідомляє портал МЕтри  безоплатно отримані від держави кошти статутного капіталу, Держмолодьжитло наразі спрямовує на надання молодіжних кредитів за ставкою 9%. Отримати їх можуть громадяни віком до 35 років. Крім того, такі молоді люди повинні перебувати на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, або у яких нема свого житла, або їх власна житлова площа не перевищує 13,65 м2.

Крім того позичальнику Держмолодьжитла доведеться оплатити власним коштом страхування придбаного в кредит житла, а також застрахувати себе від нещасного випадку на період дії кредитного договору. Причому страхування можна здійснити лише в тих страхових компаніях, на які вкаже Держмолодьжитло.