СБУ викрила чиновників на багатомільйонних махінаціях із землею у передмісті Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
сбуСлужба безпеки України викрила посадовців однієї з селищних рад Київської області на багатомільйонних махінаціях із земельними ділянками в Обухівському районі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Зловмисники організували механізм привласнення землі через її продаж підконтрольній приватній структурі. При чому, за попередніми даними, ціна була в 10 разів нижче ринкової. Такі дії завдали територіальній громаді збитків на понад 700 млн грн», - йдеться в повідомленні.

В СБУ вважають, що чиновники селищної ради залучили до протиправної оборудки суб’єкта оціночної діяльності, який виготовив висновки про експертну грошову оцінку земельних ділянок, призначених під забудову. Згідно з цим документом вартість земель була значно меншою за реальну.

На підставі цього висновку селищна рада реалізувала підконтрольній приватній структурі 7 земельних ділянок загальною площею понад 26 гектарів. Ділки сплатили за них громаді 55 млн грн. Тоді як за оцінками фахівців середня ринкова вартість цієї землі становить майже 800 млн грн.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели 26 обшуків за адресами роботи та мешкання зловмисників.

Триває досудове слідство для виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до схеми осіб.