Новостворенним ОСББ Києва даватимуть кошти на ремонт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

Київська міська влада надасть одноразову фінансову підтримку на проведення ремонтних робіт новоствореним об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків з 01 січня 2022 року. Таке рішення прийняла Київська міська рада на черговому пленарному засіданні.

Як повідомила пресслужба Київради з посиланням на секретарку постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції Олесю Зубрицьку, житлові будинки, які претендуватимуть на отримання допомоги мають знаходитись в експлуатації понад десять років.

«Новоствореним ОСББ буде забезпечено фінансову підтримку, яка розподілятиметься відповідно до пріоритетності в порядку запровадження заходів з капітального ремонту ліфтів, покрівлі, внутрішніх інженерних мереж, вхідних груп, під’їздів та сходових клітин, а також заміну вікон і дверей в місцях загального користування на енергоощадні. Таким чином, дані заходи сприятимуть надійній експлуатації та збереженню спільного майна об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків», – зазначила Олеся Зубрицька.

Депутатка додала, що розмір фінансування буде залежати від кількості квартир у будинку. Так, будинки загальною кількістю до 50 квартир отримають 1 млн грн, до 150 квартир – 1,5 млн грн. Будинки, в яких налічується до 250 квартир отримають 2,5 млн грн, а будинки з понад 250 квартирами – 3,5 млн грн.

Олеся Зубрицька додала, що задля отримання фінансування необхідно подати заяву до відповідної районної в місті Києві державної адміністрації протягом 364 днів з дня державної реєстрації новоствореного ОСББ.