Понад 55% покупців первинного житла розраховують придбати квартири за наявні статки, - експерт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
photo_2022-01-05_09-59-25

У 2022 році понад 55% покупців житла на первинному ринку купуватимуть квартири за наявні статки - за власні накопичення або ж за допомогою продажу старого житла і купівлі нового з доплатою, яка не перевищуватиме 30-40% від вартості нової оселі. Близько 35% інвесторів планують скористатися програмами із розтермінування від девелоперів, близько 10% покупців готові придбати квартиру за допомогою іпотечних програм.

Про це розповів Михайло Підвисоцький, засновник та керуючий партнер групи компаній Concept Group.

За його словами, близько 60% потенційних покупців вже мають власне житло і намагатимуться покращити умови життя, шукаючи технологічні, продумані до дрібниць, проєкти з новим побутовим комфортом, що органічно поєднані з природним середовищем.

У 2022 році, як підкреслив експерт, переважна більшість покупців первинного житла, а це 80-85%, належатиме до вікової категорії від 25 до 45 років. Близько 10-15% - це аудиторія віком від 45 до 60 років.

Він вважає, що незалежно від рівня статків, принципів вибору житла, у 2022 році всі зазначені групи покупців об’єднуватиме кілька загальних рис: 1) бажання жити серед природи з елементами усамітненого життя, але неподалік від великого міста, 2) бажання жити в сучасних будинках, зведених з використанням найновіших технологій та із сучасних еко-матеріалів (деревини, каменю, тощо), 3) жити в середовищі собі подібних людей.

“У 2022 році важливим для покупця стане не лише благоустрій територій житлових комплексів, а створення цілісних екосистем, які б поєднали природне середовище, простір, комфорт, інфраструктурну самодостатність та інновації. Це стосується як об'єктів соціально-побутових сервісів, так і території для дозвілля, занять спортом, відпочинку”, - резюмував Михайло Підвисоцький.