В електронній системі у галузі будівництва вже створено більше пів мільйона документів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
єддсб

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) створено понад 615 тисяч документів та зареєстровано близько 130 тисяч обʼєктів. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону з посиланням на заступницю Міністра розвитку громад та територій Наталію Козловську.

«Вже більше року триває реформа сфери містобудування, яка базується на посиленні відповідальності, децентралізації та цифровізації. У кожному з цих напрямів є значні результати. Зокрема, органи місцевого самоврядування матимуть повноваження зупиняти самочинне будівництво. Крім того, нещодавно в першому читанні було схвалено законопроєкт, який посилює відповідальність усіх учасників будівельного процесу. Водночас ЄДЕССБ забезпечує прозорість у сфері містобудування. Наразі доступно вже 14 будівельних послуг, які можна отримати онлайн», — підкреслила заступниця Міністра.

Єдиною державною електронною системою у сфері будівництва користується вже понад 35 тисяч людей.

У Мінрегіоні зазначили, що понад 20 тисяч користувачів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі Дія повідомили у ході опитування, що вважають, що електронні будівельні послуги сприяють подоланню корупції у сфері будівництва.

Довідково

Єдина державна електронна система у сфері будівництва розроблена Міністерством розвитку громад і територій у співпраці з Міністерством цифрової трансформації. за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».