В суді оскаржують передачу в оренду столичної земельної ділянки без аукціону

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
новина

Органи прокуратури у судовому порядку вимагають повернути у користування столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 20 млн гривень у Солом’янському районі, яка надана для будівництва житлових будинків з нежитловими приміщеннями.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Установлено, що Київрада в порушення вимог земельного законодавства та без проведення земельних торгів поновила товариству право користування земельною ділянкою по вулиці Людмили Проценко площею майже 7 тис. кв.м», - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, передача спірної ділянки в оренду без проведення земельних торгів порушує інтереси територіальної громади, які полягають у втраті можливості наповнити місцевий бюджет та отримати максимально великий розмір орендної плати за використання земельної ділянки у разі продажу права оренди на конкурентних засадах.

Зважаючи на грубе порушення законодавства, прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з вимогою визнання незаконними та скасування рішення Київради про поновлення відповідного договору оренди та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки на новий строк.