Передачу київської земельної ділянки без аукціону оскаржать в суді

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
бальзак

Органи прокуратури в судовому порядку вимагають скасувати рішення Київради та визнати недійсним договір оренди земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автостоянки площею майже 1 га, вартістю майже 13 млн гривень у Деснянському районі столиці.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Встановлено, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки. При цьому, площа земельної ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зауважили, що надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.

Крім того, вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.

Таким чином, прокуратура, зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, заявила відповідну позовну заяву до господарського суду м. Києва.