У Дніпрі запустять пʼять пілотних проєктів з енергомодернізації будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
фонд-енергоефективності-1024x630

У Дніпрі розробили програму фінансової підтримки ОСББ-учасників програми Фонду енергоефективності «Енергодім» на 2022-2026 роки у розмірі 1,2 млрд грн. Перші пʼять пілотних проєктів планують реалізувати вже цього року. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України з посиланням на виконуючого обов’язки директора Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк під час загальних зборів ОСББ-учасників програми «Енергодім» за участі представників міської влади Дніпра.

«У Дніпрі є надзвичайно гарні умови участі ОСББ для проведення термомодернізації будинків. Йдеться не лише про фінансування за програмою “Енергодім”, тут також надається місцева підтримка, що дозволяє мешканцям брати участь у проєкті, не залучаючи кредитних коштів. Сьогодні житло необхідно робити енергоефективним, тим самим зменшуючи платіжки за опалення вдвічі», — зауважив Єгор Фаренюк.

За умовами програми, протягом пʼяти років з бюджету Дніпра планується виділити 500 млн грн поворотної допомоги та 700 млн грн – безповоротної. Зауважимо, у липні 2021 року Фонд енергоефективності та міська влада Дніпра підписали меморандум про співпрацю.

Детальніше про програму «Енергодім» можна дізнатися на сайті: https://energodim.org/.

У Мінрегіоні нагадали, що за повідомленням Міністра Олексія Чернишова, у Держбюджеті на 2022 рік передбачено суттєве підвищення фінансування заходів з енергоефективності.

Також, парламент ратифікував угоду з ЄІБ щодо кредиту у 300 млн євро на комплексну термомодернізацію громадських будівель. Також Мінрегіоном було підписано нові угоди з ЄІБ та фондом «E5P» у межах проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Йдеться про надання гранту Україні у розмірі чотири млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), а також грантову технічну допомогу на суму чотири млн євро від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP).