На Садибу Барбана в Києві повторно наклали арешт

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
садиба-1024x723

На Садибу Барбана по Обсерваторній, 6 у Шевченківському районі Києва повторно накладено арешт. Про це повідомляється на сторінці партії «Народовладдя» Facebook.

“Прокуратура задовольнила звернення голови партії Юрія Левченка та подала до суду повторне клопотання про накладення арешту на земельну ділянку та саму Садибу Барбана. Арешт передбачає заборону будь-яких будівельних робіт”, - йдеться в заяві.

Також прокуратура повторно подала клопотання про накладення арешту на земельну ділянку та садибу, задля її збереження.

“Партія Народовладдя буде й надалі відстоювати позицію, що Розпорядження про надання статусу щойно виявленого об'єкту культурної спадщини Садибі Барбана має підписати саме голова виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Віталій Володимирович Кличко”, – йдеться в заяві партії «Народовладдя».

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у серпні 2021 року компанія-забудовник почала знищення будинку Барбана кінця ХІХ століття. Пізніше Київрада прийняла рішення про підготовку доручення Департаменту культурної спадщини щодо вивчення історичної будівлі садиби Барбана та підготовки необхідної документації для надання об’єкту охоронного статусу. Це дозволить реставрувати будівлю, відновивши її початковий вигляд.