Експерт: У лютому 2022 року політика більшості забудовників буде спрямована на збільшення попиту

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

У лютому 2022 року політика більшості забудовників буде спрямована на збільшення попиту шляхом надання знижок за стовідсоткової сплати вартості квартири, пропонування більш лояльних умов розтермінування зі зниженням першого внеску, впровадження спільних з комерційними банками іпотечних програм.

Таку думку висловив Михайло Підвисоцький, засновник та керуючий партнер групи компаній Concept Group.

Також, за його твердженням, збільшення вартості м2 можливе лише в незначній кількості новобудов, що навряд чи позначиться на загальній ціновій кон’юнктурі первинного ринку.

“Упродовж січня в київських об’єктах, що зводяться, не спостерігалося суттєвих змін цінової кон’юнктури. Водночас у лютому можливе “точкове” збільшення вартості житла в новобудовах, пов’язане переважно з переходом до нових стадій будівництва. Проте цінові зміни можливі лише в 5% об’єктів, в яких рівень зростання вартості м2 можливий в межах 5-10% в гривні. Однак це суттєво не вплине на загальну ситуацію на ринку”, - підкреслив експерт.
За його даними, у жовтні-листопаді минулого року забудовники вже сформували ціни із певним запасом в розмірі до 5-7%, який враховує можливе зростання собівартості будівництва, щоб дасть змогу певний час не залежати від цін на будівельні матеріали та вартості будівельно-монтажних робіт.

“Січень і лютий - два найменш активні місяці в будівництві. Тому варто очікувати, що до настання теплої пори року і початку нового ділового сезону собівартість будівництва суттєво не зміниться. Відповідно вартість м2 для покупців залишатиметься досить стабільною”, - зазначив Михайло Підвисоцький, очільник Concept Group.