У Києві російський банк продає багатоквартирний будинок разом із мешканцями

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
буд

У Києві банк «Промінвестбанк», що належить російському Зовнішекономбанку, виставив на продаж багатоквартирний житловий будинок, де проживають люди, за адресою Оболонський проспект, 34-В.

Про це повідомив адвокат Олексій Шевчук на своїй сторінці у Facebook.

"Роками ігнорують людей, а сьогодні Промінвестбанк, який є філією країни-агресора, тому що там засновники з РФ, вирішив продати будинок з людьми", - написав він.

Як повідомляється на Facebok сторінці “Оболонський район м.Київа”, 9-поверхівка на Оболонському проспекті, 34-в знаходиться у приватній власності на підставі договору купівлі-продажу від 29.05.1996 р. між Фондомдержмайна та ПАТ «Промінвестбанк».

Цей будинок є з моменту будівництва 1983 року гуртожитком загальною площею 3002,4 кв. з кімнатами від 12 до 18 кв. На сьогоднішній день Промінвестбанк отримує плату від мешканців за проживання в районі 2500 грн., самостійно керує цією будівлею.

За інформацією порталу МЕтри, Промінвестбанк засновано 1992 року. Основний акціонер даного банку з 2009 року – Російська Державна корпорація «Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності (Внєшекономбанк)», якій належить майже 100% акцій. У 2014 році Промінвестбанк потрапив до списку санкцій США та Євросоюзу.

«Готуємося до публічних протестів. Ані Російська Федерація , ані їх банки не будуть продавати будинки з людьми в столиці. Це буде один з найскладніших кейсів , але думаю ви підтримаєте людей та заберете будинок на баланс міста», - звернувся із закликом до активістів та столичних посадовців Олексій Шевчук.