Дозвіл на будівництво можна буде отримати автоматично на порталі Дія

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дозв

Єдина електронна система у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі Дія є головним інструментом реформи містобудування. Йдеться про те, що майже кожен етап будівництва тепер  діджиталізований. Наразі до запуску готується послуга — автоматичне отримання дозволу на будівництво. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону з посиланням на Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

«Минулого року ми презентували перші електронні будівельні послуги на порталі Дія. Зараз їх вже чотирнадцять. За цей час надано понад 56 тисяч електронних послуг. І сьогодні ми робимо важливий крок у реформі. Запускаємо 15-ту послугу! Відтак, отримати дозвіл на будівництво на порталі Дія можна буде автоматично. Без втручання людського фактора», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Читайте також: Заяву на «будівельну амністію» тепер можна подати онлайн на порталі Дія

У Мінрегіоні зазначили, що у ЄДЕССБ наразі зареєстровано понад 620 тисяч документів, понад 130 тисяч об’єктів будівництва, 27 тисяч користувачів. На порталі зафіксовано 1,1 мільйона унікальних відвідувачів.

Як раніше повідомляв портал МЕтри, у Мінрегіоні триває обговорення проєкту постанови щодо реалізації експериментального проєкту з видачі дозволів на будівництво об’єктів з класом наслідків СС2 та СС3 в автоматичному режимі.