На Київщині за бюджетні кошти придбали будівлю у 7 разів дорожче за її вартість

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
переяслав

Київська обласна прокуратура вимагає в суді скасувати придбання музеєм в Переяславі будівлі та повернути сплачені 20 млн грн до бюджету.

Про це повідомила прес-служба Прокуратури Київської області.

«У 2018 році Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», з метою розширення фондосховищ для збереження музейних предметів, колекцій та експонатів, придбав комерційну нерухомість та земельну ділянку під нею. За будівлю площею понад 600 кв.м у  м. Переяслав з державного бюджету перераховано майже 20 млн грн.

Проте, прокуратура встановила, що ринкова вартість придбаного майна становить 3 млн грн, що майже в 7 разів нижче від умов договору купівлі-продажу.

Оскільки це суперечить інтересам держави та суспільства внаслідок нецільового використання бюджетних коштів, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. На теперішній час судовий розгляд триває.

У прокуратурі нагадали, що у червні 2021 року до суду надійшов обвинувальний акт стосовно генерального директора вказаного заповідника та  його спільників за фактами розтрати майна, підроблення та використання підроблених документів, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службового підроблення. Судовий розгляд триває.