Україні нададуть підтримку на термомодернізацію 1000 громадських будівель

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
utepluvach

Реалізація спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні» дозволить термомодернізувати 1000 громадських будівель: дитячі садки, школи, заклади охорони здоров’я, а також об’єкти соціального, адміністративного та культурного призначення. Технічну допомогу у цьому питанні  буде надавати міжнародна компанія у сфері консалтингу NTU. Про це повідомила пресслужба Мінрегіону з посиланням на керівника експертної групи енергоефективності житлових будівель Директорату енергоефективності Мінрегіону Олександра Бойкула.

«Наразі відбулось значне підсилення команди проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні». Немає сумнівів, що з допомогою команди Технічної підтримки, створеної за сприяння Європейського інвестиційного банку, ми всі разом зможемо суттєво збільшити шанси на успіх цього амбітного Проєкту – якісну термомодернізацію 1000 громадських будівель», – сказав Олександр Бойкул під час установчого засідання проєкту технічної підтримки.

Відтак міжнародна компанія, що була обрана консультантом з Технічної допомоги, зокрема, забезпечить підтримку:

- малих і середніх міст у співпраці з «Угодою мерів»;

- технічних проєктів для кількох малих міст, що відповідають умовам.

Технічна допомога у розмірі 5 млн євро профінансована багатостороннім донорським фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) та Інвестиційною платформою сусідства ЄС (NIP).