Уряд відновив програму житлового фінансового лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
police

Уряд відновив програму забезпечення житлом співробітників Національної поліції та Державної служби надзвичайних ситуацій на умовах доступного фінансового лізингу.

Як запевнив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, механізми соціального захисту працівників системи МВС, зокрема, можливість придбання житла у лізинг поліцейськими та працівниками служби цивільного захисту, будуть працювати ефективно, з урахуванням усіх законодавчих змін.

«Сьогодні існує гостра потреба співробітників у власному житлі, особливо це стосується молодого покоління. Уже сьогодні ми урочисто відновили право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло, яке, на жаль, не працювало майже 2 роки», – зазначив Денис Монастирський у своєму зверненні до працівників МВС.

До кінця року планується забезпечити житлом додатково понад 2000 сімей поліцейських та рятувальників.

У МВС нагадали, що Уряд 2 лютого Урядом прийняв рішення щодо поліпшення соціального захисту поліцейських, осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту шляхом забезпечення їх житлом на умовах фінансового лізингу. Зокрема, тепер передбачено, що надавати послуги фінлізингу і передавати лізингоодержувачам житло має право не лише Державна іпотечна установа, а й приватне акціонерне товариство «Українська фінансова житлова компанія». Програмою передбачено, що розмір частини суми, яка відшкодовує частину вартості житла, залежить від стажу служби лізингоодержувача. Вона становить від 5 до 30 відсотків щомісячної суми, яка відшкодовує частину вартості житла.