За експертною оцінкою на ринку житла половина попиту - це однокімнатні квартири

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
bagatopoverhivka

Найбільшим попитом на ринку нерухомості сьогодні користуються однокімнатні квартири. У структурі попиту вони досягають 50%. Про це повідомляє агенція УНН з посиланням на експерта з питань нерухомості Дениса Сєдакова.

"Сьогодні в основному люди купують 1-2 кімнатні квартири, вони користуються найбільшим попитом і ситуація не змінилася. 50% попиту - це однокімнатні квартири, 30% - двокімнатні та відсотків 20% - трикімнатні і більше. Компактні квартири, невеликі 40-45 метрів в попиті, потім йдуть двокімнатні - 70-80 кв м, трикімнатні - 90-100 кв м. Ось основна частина попиту, в такому процентному співвідношенні люди бажають отримати такий вид нерухомості", - вважає експерт.

Як повідомляв УНН, на думку експертів, в останні роки все більш популярними стають невеликі помешкання і частка їх структурі житлового фонду поступово зростатиме, адже забудовники ідуть назустріч запитам інвесторів. Такі квартири дають можливість скоріше придбати власне житло та покращити житлові умови, особливо молодим сім’ям.

Зокрема, найбільший столичний забудовник ПАТ "ХК "Київміськбуд" пропонує інвесторам квартири різних площ, у тому числі і невеликі квартири-студіо. Наприклад, забудовник пропонує однокімнатні квартири від 26 кв.м.