У Сумах завдяки програмі забезпечення молоді житлом ще 5 сімей стали новоселами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Cуми1

У Сумах введено в експлуатацію житловий будинок, у якому, зокрема, 5 молодих сімей стали новоселами завдяки пільговим довгостроковим кредитам, наданим за рахунок місцевого бюджету. Про це повідомив директор Сумського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Володимир Братушка.

За словами Володимира Братушки, в експлуатацію введено ІІ пусковий комплекс 10-поверхового житлового будинку на вулиці Прокоф’єва міста Суми. Завдяки програмі пільгового молодіжного кредитування новоселами цього будинку стали 5 сумських сімей. При цьому, як наголосив Володимир Братушка, в 2016 році це вже не перша подібна подія.

«На початку року в Сумах на вулиці Нижньохолодногірська, 3 було введено в експлуатацію ще один житловий будинок, в якому завдяки програмі пільгового молодіжного кредитування новоселами стали 6 сімей. Пільгові кредити ці молоді сім’ї отримали за рахунок державного, місцевого бюджетів та коштів статутного капіталу Фонду «Держмолодьжитло», - зазначив директор Сумського регіонального управління Держмолодьжитла.

Всього, за  роки реалізації житлових програм Фондом «Держмолодьжитло» понад 1470 сімей Сумщини придбали власне житло за державної підтримки. У 2016 році на пільгове довгострокове кредитування молоді для придбання житла з місцевих бюджетів Сумщини передбачено кошти у обсязі понад 2,687 млн. грн. Крім того, молодіжні кредити надаватимуться також і за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.