У другому півріччі пропозиція столичних торгівельних площ збільшиться ще на 167 тис. кв. м.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
hulliver

На друге півріччя у Києві заявлено введення в експлуатацію ще двох великих торгівельних центрів, що разом з іншими об’єктами введення в експлуатацію торгівельних площ збільшить пропозицію на 167 тис. кВ. м. Про це повідомила прес-служба консалтингової компанії Jones Lang LaSalle (JLL).

Як повідомляють у компанії JLL, обсяг введення торгових площ у 2-му кварталі 2016 року склав 16 тис. кв. м, тоді як в 1-му кварталі нові ТЦ відкриті не були. Основний обсяг нових проектів 2016 роки прийдеться на 2-е півріччя.

На осінь заявлено відкриття ТРЦ Lavina Mall (127 тис. 500 кв. м) і ЦУМ (23 тис. 500 кв. м). За умови реалізації всіх анонсованих проектів обсяг введення нової пропозиції у Києві стане рекордним і в цілому складе 167 тис. кв. м, що в 4,4 рази перевищує показник 2015 року та майже на 50% попередній рекорд 2013 року.

Експерти JLL також відзначили, що в той же час основним фактором при прийнятті рішення про початок будівництва і відкриття нового торгового центру, як і раніше є загальна ринкова ситуація, що впливає на товарообіг рітейлерів і їх готовність підтримувати орендні ставки на тому рівні, який дозволить девелоперу упродовж розумного строку повернути інвестиції.