У II кварталі 224 родини отримали житло за державними житловими програмами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
576963fcb2a2d

У другому кварталі 2016 року в Україні було введено в експлуатацію 7 житлових будинків, в яких 224 родини отримали власне житло завдяки участі у державних житлових програмах, що реалізовує Держмолодьжитло. Про це 27 липня повідомив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Житлові будинки, які зводилися за участі у державних житлових програмах, збудовані у Києві, місті Вишгород Київської області, Миколаєві, Полтаві, Сумах та Херсоні.

«Державні житлові програми, в умовах непростого стану економіки України, продовжують діяти та виконувати функції як вирішення соціальних питань, так і стимулювання економіки країни. Є певний позитив у тому, що навіть в умовах скорочення фінансування житлових програм з держбюджету, значну підтримку громадяни отримуються з місцевих бюджетів. В Україні прийняті та діють понад 90 місцевих програм із забезпечення населення житлом. Це не лише програми з пільгового кредитування молоді та надання державної підтримки. На місцях досить швидко та активно реагують на зміну потреб громади. Зокрема, приймаються та розробляються програми з забезпечення житлом учасників АТО, переселенців. Підтримуються працівники бюджетних установ, медики, науковці, тощо. Тож невдовзі в Україні за участі державних житлових програм будуть збудовані нові будинки, де на пільгових умовах власне житло отримає ще багато українських родин», - наголосив Сергій Комнатний.

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла також повідомив, що у 3 кварталі 2016 року планується введення в експлуатацію 13 житлових будинків, загальною площею 103,9 тис. кв. метрів, де завдяки участі у житлових програмах, які реалізовує Держмолодьжитло, власні квартири отримають 62 українські родини.