У США триває боротьба з відмиванням грошей: розширюється контроль за угодами з дорогою нерухомістю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ny-manhattanФедеральний уряд США прийняв рішення ввести контроль над угодами з дорогим нерухомим майном у Нью-Йорку, а також в Лос-Анджелесі, двох округах штату Флорида, в місті Сан-Дієго у штаті Каліфорнія, у Сан-Антоніо штату Техас, та на пляжній зоні Сан-Франциско.

Про це 27 липня повідомив Джамаль Ель-Гінді, в. о. директора фінансової розвідки США (FinCEN), що входить до складу Міністерства фінансів країни.

На початку цього року влада США у рамках боротьби з відмиванням грошей впровадила геотаргетинг замовлень, що зобов'язує компанії, які займаються страхуванням прав власності на елітні будинки та апартаменти, встановлювати особистості тих, хто стоїть за придбанням такого житла без залучення банківських кредитів та з використанням компаній, покликаних приховати справжнього бенефіціара. Спочатку ця норма діяла лише для Манхеттена, центрального району Нью-Йорка, і курортного міста Майамі (Флорида).

«Інформація, яку ми отримали від наших початкових геотаргетингових замовлень дозволяє припустити, що ми знаходимося на правильному шляху. Розширюючи геотаргетинг замовлень інших великих міст, ми будемо ще більше дізнаватися про ризики відмивання грошей на національних ринках нерухомості, що допоможе нам визначити наш майбутній курс з регулювання», - зазначив Джамаль Ель-Гінді. Тепер ці норми будуть діяти і в інших районах Нью-Йорка, а також у Флориді в округах Броуард і Палм-Біч. Розпорядження FinCEN набуде чинності з серпня.