У Харкові за участі у житлових програмах збудували 5 житлових будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У Харкові введено в експлуатацію 5 житлових будинків, які були залучені до участі у діючих в місті житлових програмах. Завдяки цим програмам новоселами нових будинків стали 9 сімей. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з посиланням на директора Харківського регіонального управління Держмолодьжитла Наталію Алферову.

Два з щойно введених в експлуатацію будинків знаходяться на вулиці Ньютона,1, ще два - збудовано у житловому комплексі "Салтівський", крім того один будинок зведений на проспекті Любові Малої, 36.

«Це значна подія для багатьох харків’ян. Завдяки високопрофесійної праці великого досвідченого колективу АТ "Трест "Житлобуд-1" в місті стало на  п’ять нових будинків більше. Для нас дуже важливо, що серед новоселів щойно збудованих будинків є 5 сімей, які звернулись до нас у поточному році та отримали за рахунок міського бюджету Харкова фінансову безповоротну підтримку на будівництво помешкань за програмою доступного житла. Також 3 сім’ї змогли придбати квартири завдяки пільговому молодіжному кредиту. Крім того, одна сім’я стала новоселами, завдяки Харківській міській програмі пільгового кредитування учасників бойових дій в зоні АТО», - наголосила Наталія Алферова.

У Харкові за участі у державних житлових програмах триває будівництво інших будинків, яке до кінця року буде завершено. Втім, розглядається можливість включення нових об’єктів до участі у програмах.

«Всього з початку року, у межах житлових програм, що наразі переважно фінансуються за рахунок харківського міського бюджету, регіональним управлінням Держмолодьжитла та будівельниками вже укладено 41 договір з харків’янами. Зокрема, за програмою доступного житла укладено 27 договорів, за програмою пільгового молодіжного кредитування – 8 договорів, кредитування учасників бойових дій в зоні АТО – 5 договорів, також укладено 1 договір в рамках кредитування працівників бюджетних установ міста. Це далеко не кінцевий результат. Бюджетне фінансування здійснюється відповідно до планів, з урахуванням наявних споживачів, які вносяться до відповідних міських реєстрів у встановленому порядку», - сказала Наталія Алферова.