Змінився орган стандартизації в сфері містобудування та архітектури

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
UASНаціональний орган стандартизації, яким є державне підприємство "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (ДП "УкрНДНЦ") повідомив, що починаючи з липня прийняв на себе повноваження з розроблення, затвердження, перегляду, внесення змін і скасування національних стандартів і кодексів усталеної практики у сфері будівництва, містобудування та архітектури за класифікаційними угрупованнями 91 і 93 згідно з ДК 004:2008.

Протягом липня відбувся процес прийняття цих повноважень та фізичного передання фондів. Таким чином Національний орган стандартизації вже може забезпечити потребу користувачів нормативних документів у будівельній сфері.

Нагадаємо, що Розпорядженням Кабінету Міністрів України у 2014 році визначено, що функції національного органу стандартизації виконує державне підприємство “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості” (ДП «УкрНДНЦ»).

Згідно із Законом України «Про стандартизацію», який набрав чинності з 03.07.2016, із Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» виключено повноваження Мінрегіону щодо затвердження, перегляду, внесення змін і скасування національних стандартів і кодексів усталеної практики за класами 91 і 93 Українського класифікатора нормативних документів.