Торік за житловими програмами у нерухомість залучили 237 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У 2016 році за житловими програмами, які реалізовує Держмолодьжитло, вдалось залучити у житлову нерухомість 237 млн. грн. Про це порталу «МЕтри» повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний зазначив, що вказаних показників вдалось досягти не дивлячись на те, що у Держбюджеті на пільгові житлові кредити було передбачено лише 24 млн. грн. кращий результат став можливим завдяки збільшенню повноважень органів місцевої влади, в рамках децентралізації, а також ефективному використанню коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

«Вказаних показників вдалось досягти, в першу чергу, через впровадження в країні фінансової децентралізації , завдяки чому фінансування програм з місцевих бюджетів збільшено на 78% порівняно з минулим роком (найкращий показник за 25 років діяльності). А також шляхом створення оборотного ресурсу Фонду при використанні коштів статутного капіталу (кошти, які надходять від повернення раніше виданих кредитів, направляються для подальшого кредитування -«револьверний фонд»). Можна собі лише уявити, який економічний ефект може бути досягнуто в разі збільшення фінансування програм до 2 млрд. грн., як це було заявлено бюджетними запитами Держмолодьжитла», - наголосив перший заступник голови правління Держмолодьжитла.