У столиці прогнозують зниження цін на квартири до рівня 15 тис. доларів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вже в 2017 році у Києві можуть з'явитися квартири, вартістю 15 тисяч доларів США. Такий прогноз оприлюднила Консалтингова компанія SV Development.

Експерти консалтингової компанії очікують обвалу цін на житло, причому не тільки в новобудовах, а й на вторинному ринку. Протягом року ціни можуть знизитися ще на десять відсотків.
«Людям нецікаві інвестиції в нерухомість, багато хто воліє купувати долари в очікуванні чергового зростання курсу валют», - говорить аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

За словами Сергія Костецького, зараз спостерігається складна ситуація і на первинному, і на вторинному ринках. Існує висока ймовірність зниження вартості однокімнатних квартир в Києві до 15 тисяч доларів.

На ринок нерухомості впливає політична ситуація. На думку аналітика SV Development, люди, які мають достатньо коштів, намагаються виїхати на постійне місце проживання в інші країни і продають свої українські квартири в півтора-два рази дешевше ринкової вартості, а це робить досить сильний вплив на кон'юнктуру ринку.

На думку експертів, до кінця поточного року валютні ціни на квартири можуть впасти до десяти відсотків, в той час як гривневі ціни будуть рости.

Не дивлячись на цю ситуацію, будівництво нових об'єктів не припиниться. Згідно з даними АФНУ, близько 1 млн. квадратних метрів нового житла має з'явитися в столиці до кінця року.