В місцевих бюджетах на житлові програми передбачили 122,7 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
4

На початок 2017 року у місцевих бюджетах України передбачено на житлові програми загалом понад 122,7 млн. грн. Про це порталу «МЕтри» повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Як зазначив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, затверджені органами самоврядування місцеві бюджети, станом на початок 2017 року, підтверджують загальну тенденцію на збільшення фінансування житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, на місцевому рівні. Так, на початок 2016 року на реалізацію житлових програм у місцевих бюджетах було передбачено 78,6 млн. грн. Але, органи місцевої влади протягом року неодноразово переглядали у бік збільшення видатки з власних бюджетів на програми забезпечення громадян житлом. Тому вже станом на кінець 2016 року видатки з місцевих бюджетів на житлові програми зросли до рівня 118,5 млн. грн. А вже на початку цього року у місцевих бюджетах на 2017 рік передбачено на цю мету загалом понад 122,7 млн. грн.

Враховуючи те, що на розгляд депутатів деяких місцевих рад вже зараз внесені пропозиції щодо спрямування на житлові програми додаткових коштів, є висока ймовірність, що до кінця року фінансування житлових програм буде ще збільшено, вважають у Держмолодьжитлі.