Надано перший у цьому році пільговий житловий кредит учаснику АТО

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
33

У Києві укладено перший у 2017 році договір з надання пільгового житлового кредиту за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла учаснику бойових дій у зоні антитерористичної операції. Про це порталу «МЕтри» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Договір було підписано між учасником АТО Олексієм Лазько та Іпотечним центром у місті Києві та Київській області Держмолодьжитла.

Як зазначив перший заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний, щойно підписаним договором розпочато у 2017 році роботу щодо житлового забезпечення сімей учасників АТО. Саме з метою підвищення рівня забезпечення сімей учасників АТО житлом їм надано перевагу у отриманні пільгових кредитів за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла.

«Перевагу в отриманні пільгового житлового кредиту учасникам АТО було надано за ініціативою Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка. У минулому році було затверджено зміни до Порядку використання власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла. Завдяки цьому сім’ї учасників бойових дій у зоні АТО отримали першочергове право на пільгове кредитування в усіх регіонах України за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла», - сказав Сергій Комнатний.