У Києві встановлено рекорд виходу на ринок торговельних площ

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Obcyag-vvedennya-TC-v-Kyevi

У 2016 році сукупне введення в експлуатацію торгових площ в столиці України склало 156,7 тис. кв. м, що є максимальним показником за всю історію ринку. Про це повідомляють експерти консалтингової компанії Jones Lang LaSalle (JLL).

У четвертому кварталі 2016 року в Києві було відкрито два крупних торгових об'єкти - ЦУМ (23,5 тисячі кв. м) і найбільший комплекс в столиці Lavina Mall (115 тисяч кв. м).

"Рекордний результат пояснюється завершенням реалізації першого з цілої низки суперрегіональних торгових центрів, анонсованих ще до 2012 року. Внаслідок складної макроекономічної ситуації терміни введення цих об'єктів були відкладені на кілька років. Вихід на ринок нових торгових центрів в найближчі роки буде багато в чому визначатися темпом заповнення недавно відкритих комплексів".- зазначив керівник групи консультаційних послуг компанії JLL (Україна) Андрій Єгоров.

vakantni ploshi u TCУ компанії JLL звертають увагу на те, що великий обсяг виходу на ринок торговельних площ довів вакантність до показника - 12,1%, досягнувши максимального значення за всю історію ринку. У той же час, за даними JLL,  в діючих торгових центрах спостерігається позитивна динаміка: без урахування введених в четвертому кварталі об'єктів вакантність скоротилася до 4,1%.

У 2017 році експерти JLL очікують поступового заповнення введених торгових центрів і зниження середньої частки вакантних площ до 7-8% до кінця року.