Тепер і Угорщина хоче залучити українських будівельників

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
????????????????????????????????????

Голова угорської федерації виконавців будівельного ринку Ласло Кої заявив, що його країна потребує працівників з України та Білорусі. Про це повідомило "Польське радіо".

Ласло Кої зазначив, що протягом найближчих двох років будівельний сектор економіки Угорщини може прийняти близько 2 тисяч працівників, зокрема, з України та Білорусі. Завдяки цьому Угорщина отримає шанс залатати прогалину у працевлаштуванні на власному будівельному ринку.

Однією з причин нестачі працівників на місцевому будівельному ринку є трудова міграція угорців до інших країн Західної Європи.

Раніше Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виключав можливість прийняття його країною значної кількості закордонних працівників. Однак, він додав, що його уряд намагатиметься привабити обмежену кількість українських робочих.

Нагадаємо, що вже декілька країн заявили про своє бажання залучити українських будівельників на власний ринок праці. Зокрема, у листопаді 2016 року Верховна Рада України ратифікувала підписану раніше Кабінетом міністрів України та Ізраїльським урядом угоду про тимчасове офіційне працевлаштування українських працівників в ізраїльській будівельної галузі.