У Києві обіцяють демонтувати 1,6 тисячі незаконних тимчасових споруд

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
maf

В Києві залишається близько 1 600 незаконних ларьків та кіосків, а також більше 1000 незаконних засобів пересувної торгівлі, які будуть поетапно демонтовані. Про це, заявив перший заступник директора Департаменту – начальник управління контролю за благоустроєм Тарас Панчій.

Наразі, з метою демонтажу всіх незаконних тимчасових споруд столиці, триває тендер для залучення підрядників. Тарас Панчій зауважив, що завданням місцевої влади є й упорядкування роботи споруд, встановлених на законних підставах.

«Столична влада намагається впорядкувати всі тимчасові споруди, щоб вони, по-перше, мали єдиний архітектурний тип, а по-друге, стояли у дозволених місцях і не заважали руху людей. Ми йдемо до того, що документи діятимуть не півроку, а будуть видаватись на п’ять років», – зауважив Тарас Панчій.

За його інформацією, сьогодні в Києві – 6,5 тисячі законних тимчасових споруд. Їхні власники вчасно зареєстрували свої МАФи в Департаменті містобудування та архітектури КМДА, уклали з містом відповідну угоду, сплатили пайовий внесок до столичного бюджету та, відповідно, отримали дозвільні документи КМДА, зокрема, інформаційні талони.

Тарас Панчій зауважив, що Київ – єдине місто в Україні, де офіційно оприлюднено перелік усіх законних і незаконних тимчасових споруд.