Київська міська влада прибираючі одні МАФи встановлює інші

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
hlib-me3.com.ua

Упродовж поточного року в столиці з’явиться ще 50 кіосків із хлібом популярних сортів за фіксованою ціною. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса.

«Адреси для розміщення таких споруд будуть узгоджені з містобудівними та архітектурними вимогами. У мерії також наполягають на тому, щоб кіоски розміщувалися не тільки в дозволених за планом місцях, але й не розташовувалися газонах або тротуарах. Ми розуміємо, що людям, особливо соціально незахищеним громадянам, вкрай важливо купувати основний продукт за доступною ціною, але нам також дуже важливо, щоб кіоски були облаштовані та комфортні для городян. Це означає і приємний зовнішній вигляд, і зручне місце розташування», – зауважив Геннадій Пліс.

Загалом у рамках проекту передбачено встановити 200 кіосків у Києві.

«Ми йдемо назустріч людям, допомагаючи переносити, тобто фактично встановлювати заново деякі з них у більш раціональних точках. Ми також намагаємося сприяти вирішенню тих питань, які, звичайно, можуть і виникають у процесі роботи таких кіосків. Однак встановити понад кількість, обумовлену в інвестиційному договорі, поки бачиться важким для виконання. Хоча б тому, що для компанії, яка взяла на себе подібні зобов’язання, цей проект не прибутковий, він більше соціальний, ніж комерційний, і ми це розуміємо», – підсумував Геннадій Пліс.

У той же час, як повідомляють кореспонденти порталу «МЕтри», вже встановлені в рамках ініціативи київської міської влади «хлібні» кіоски, переважно торгують іншим товаром замість хліба за фіксованою ціною. Зокрема, за спостереженням кореспондентів, у кіосках «Київхліб» на Повітрофлотському проспекті (на фото) та інших місцях розташування, протягом кількох днів вже з 14-00 взагалі немає у продажу хліба. Натомість, покупцям пропонується кава та кондитерські вироби за комерційними цінами.

Раніше у КМДА декларували системну роботу щодо очищення столиці від малих архітектурних форм. Зокрема, перший заступник директора Департаменту – начальник управління контролю за благоустроєм Тарас Панчій повідомив про плани поетапного демонтажу в Києві близько 1 600 незаконних ларьків та кіосків, а також більше 1000 незаконних засобів пересувної торгівлі.