У Бразилії падають ціни на комерційну нерухомість

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Rio-m

У Бразилії в лютому 2017 року вартість комерційної нерухомості впала на 2,95%, а орендні ставки знизилися на 7,55%. Про це повідомила консалтингова компанія SV Development з посиланням на The Rio Times.

За даними оновленого FipeZAP Commercial Index бразильська комерційна нерухомість дешевшає як в річному, так і в місячному численні.

Наприклад, з січня по лютий поточного року середня вартість квадратного метра по країні знизилася на 0,23%. А оренда аналогічних об'єктів подешевшала на 0,2%.

Навіть в Ріо-де-Жанейро, місті з найдорожчою комерційною нерухомістю в Бразилії, і в Сан-Паулу, де найвищі ціни на оренду, реєструється зниження.

Найвищий цінник по країні в лютому 2017 року зареєстровано в дорогому районі Ріо-де-Жанейро, Леблон - $ 11 100 за кв.м. На другому місці йде фешенебельний район Іпанема - $ 8 890 за кв.м. А ось найнижча ціна відзначена в місті Белу-Орізонті, де за квадратний метр просять близько $ 2400.

Що стосується орендних ставок, то тут Сан-Паулу зовсім небагато випередив Ріо - $ 14,5 і $ 14,3 за "квадрат" на місяць відповідно. Дешевше ж всього оренда комерційних приміщень обходиться в Порту-Алегрі - $ 10.