Українські ЗМІ оприлюднили чорний список незаконних будівництв Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
KyivMap-buildУкраїнські ЗМІ оприлюднили систематизований перелік незаконних будівництв в Києві. Зокрема, аналітичне видання PolitekА опублікувало інфографіку по даній темі з посиланням на матеріали інтернет-ресурсу «Ні Корупції!».

Згідно з повідомленнями ЗМІ, найбільше від незаконного будівництва страждає центр столиці - Шевченківський та Голосіївський райони, а також лівий берег Дніпра в Дніпровському районі Києва.

Станом на початок 2017 року кількість незаконних будівництв житлових комплексів та будинків в Києві склала 62 об’єкти. Перелік незаконних об’єктів, які забудовники зводять з порушенням норм законодавства, наведено на карті.

При цьому, як з’ясувалося, у київської влади найбільше претензій до порушень містобудівних вимог — найчастіше реальне будівництво відрізняється від затвердженого проекту.

Також, не дотримується цільове призначення об’єктів. Зокрема, за документами має бути побудований невеликий торговий центр, а насправді зводиться величезний житловий багатоквартирний будинок. Крім того, часто компанії-забудовники ведуть будівництво з порушенням прав на землю.