Генпрокуратура передала до суду справу «чорних ріелторів» - убивць

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
17760067_692387440960434_6796351751948355621_n

Генеральна прокуратура України після року досудового слідства направила до суду обвинувальний акт у справі про так званих "чорних ріелторів", які викрадали і убивали людей з метою заволодіння їхніми квартирами. Про це на своїй сторінці facebook повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Як зазначив Генпрокурор, слідство встановило, що до складу банди входила жінка – мешканка Києва та 4 її подільника, які були раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

«У період з 2015 року по 2016 рік дана організована група осіб, діючи на території міста Києва за схемою, що була розповсюджена в 90-х роках минулого століття, відшукувала місцевих мешканців з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину. Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса», - розказав Юрій Луценко.

Заволодівши майном потерпілих, банда вивозила жертв за межі Києва і там вбивала.

«У такий спосіб членами банди протягом 2015-2016 років організовано та здійснено низку тяжких та особливо тяжких злочинів пов’язаних із незаконним заволодінням житлом та майном жителів м. Києва», - зазначив Генпрокурор.

Як зауважив Генпрокурор, членів банди «чорних ріелторів» обвинувачують злочинах за ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

За вчинення зазначених кримінальних правопорушень членам банди загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.