Протест проти забудовника у центрі Полтави переріс у сутички з поліцією

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
PM568image006

У центрі Полтави увечері 5 квітня біля арки, по вулиці Соборності, 37 відбувся мітинг проти дій забудовника, який, на думку протестувальників, утискає права місцевих мешканців. Пізніше мітинг переріс у сутички між протестувальниками та представниками забудовника, а також поліцією, яка втрутилася в конфлікт.

Протестуючі вимагали від забудовника, перш за все, прибрати металеві ворота, які перекрили арку будинку, для того, щоб відновити вільний прохід жителям будинку.

Як повідомила прес-служба поліції, спочатку акція протесту проходила мирно, люди стояли з плакатами і словесно висловлювали невдоволення. В один з моментів між представниками приватної охоронної фірми і протестуючими раптово виникла бійка.

Як видно з численних відеокадрів щодо події, які з’явилися в мережі інтернет, протестувальники взялися самостійно демонтувати незаконну, на їх думку, огорожу. У відповідь представники приватної охоронної структури застосували сльозогінний газ та фізичну силу щодо протестувальників.

Невдовзі в конфлікт втрутилася поліція. Як стверджують у поліції, втручання відбулося з метою недопущення ескалації конфлікту.

"З метою недопущення ескалації конфлікту, в ситуацію втрутилися працівники поліції. Вони розмежували конфліктуючі сторони і продовжують нести службу на місці події. Зі сторонами конфлікту проводилися перемовини щодо припинення радикальних дій, які загрожують життю і здоров'ю оточуючих громадян. На даний момент активного протистояння немає", - заявили в поліції.

За повідомленням поліції, в результаті зіткнення постраждали три людини. Одна людина отримала ножове поранення, ще одна - ушкодження голови, ймовірно, через удар дерев'яною палицею. Також травмований патрульний поліцейський, швидше за все, у нього перелом носа. Всі троє постраждалих госпіталізовані.

Також правоохоронці затримали 8 найбільш активних учасників мітингу з обох сторін, їх особи встановлюються.

PM46image002

PM182image004