Президент підписав Закон про житло сім’ям участників АТО та внутрішніх переселенців за пів ціни

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
PrezydentUA

Президент України підписав прийнятий Верховною Радою Закон України, який надає додаткові преференції сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла. Такі дані оприлюднено на офіційному порталі Верховної Ради України.

Завдяки прийнятому закону сім’ї ветеранів АТО та внутрішньо переміщених осіб зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання.

Відповідно до тексту прийнятого Закону державна підтримка у вигляді 50 % вартості доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту з відсотковою ставкою 7% надається учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

В Кабінеті Міністрів України вважають, що крім соціального завдання житлового забезпечення громадян, законодавчий акт виконує економічну місію, оскільки інвестиції у житлове будівництво як в одну з системоутворюючих галузей дають суттєвий мультиплікаційний ефект у вигляді розвитку суміжних галузей економіки, утворення робочих місць, збільшення надходжень до бюджету.