ЖК «Празький квартал-2» вимагають знести

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
PK-2Державна архітектурно-будівельна інспекція у Київській області висунула вимогу про знесення до 23 травня 2017 року об'єктів житлового комплексу «Празький квартал-2», що будується в Петропавлівській Борщагівці. Така вимога міститься у Приписі ДАБІ, виданому наприкінці березня 2017 року.

Також Держархбудінспекція вимагає від забудовника повернути земельну ділянку, на якій будувався вказаний комплекс, у первісний стан.

У ДАБІ вказують на грубе порушення забудовником існуючих в Україні норм, що регулюють містобудівну діяльність. Зокрема, як зазначають у ДАБІ, забудовник рік тому почав будівельні роботи, штучно занизивши категорію складності з п'ятої до третьої, завищив дозволену в сільській місцевості поверховість з 4 до 10 поверхів, в 7,5 раз завищив допустиму щільність населення, не провів екологічну експертизу (роботи ведуться на території звалища), а відстань від висоток до приватних домоволодінь становить недостатню кількість метрів.

У разі невиконання забудовником вимог припису ДАБІ має намір звернутися до суду з позовом про примусове знесення самовільно побудованого об'єкта.

Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір на власній сторінці у фейсбук так прокоментував подібну подію: «Ситуація показова з кількох причин.
По-перше, це не перший випадок, коли з будівництвом за межею міста виникають проблеми. І добре (для інвесторів в першу чергу!), якщо вони вирішуються на етапах зведення будинків. Тому що коли справа доходить до заселення, з'ясовується, що каналізації нормальної немає, зі світлом перебої і гаряча вода за графіком.
По-друге, питання контролю за землею і законністю її виділення. Забудова ведеться хаотично, в результаті знову постраждає інвестор, заплативши за необдуманий вибір своїм же комфортом.
Моя думка, жорсткість заходів щодо незаконного будівництва проявляти потрібно відразу, щоб іншим неповадно було! А серед людей проводити роз'яснювальну роботу!»

Як відомо, забудовником ЖК «Празький квартал-2» виступає компанія BD Holding, про що повідомляється на офіційному сайті компанії. Офіційна позиція забудовника про ситуацію, що склалася, на офіційному сайті поки не оприлюднена.

Prypys1-4