У Києві викрито держреєстраторів, які незаконно відчужували державні та комунальні об'єкти

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
16992150_1176935432404512_4867613339384049905_o

У Києві викрито державних реєстраторів підприємства «СЕТАМ» (система електронних торгів арештованим майном), які займалися незаконним відчуженням об'єктів державної та комунальної власності та завдали збитків державі на понад 3 млн. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Повідомляється про 15 обшуків в офісі та у службових кабінетах працівників Держпідприємства «СЕТАМ», а також у інших осіб, причетних до скоєння злочинів, пов’язаних з незаконним вибуттям об’єктів нерухомості з комунальної та державної власності. Обшуки були проведені Київською місцевою прокуратурою спільно з Департаментом захисту економіки НП України та СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві.

«У ході обшуків виявлено та вилучено документи щодо незаконного заволодіння об’єктами нерухомості, документи суб’єктів господарювання, на які реєструвалось право власності, комп’ютерну техніку, за допомогою якої вчинялись оборудки з нерухомістю», - повідомили у прокуратурі.

За результатами слідчих дій державному реєстратору відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень ДП “СЕТАМ” повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

«На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх осіб, причетних до вчинення цього злочину», - йдеться у повідомленні столичної прокуратури.