Викрито співучасників незаконного заволодіння будинку у центрі Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Saksaganskogo

Київська прокуратура оголосила про підозру двом зловмисникам, причетним до незаконного заволодіння приміщенням ЖЕКу, розташованого у Києві на вул. Саксаганського, площею 234 кв. м.та вартістю понад 12,5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«В ході слідства встановлено, що 50-річний громадянин Російської Федерації, діючи спільно з 61-річним громадянином України, виготовили підроблені правовстановлюючі документи на нежитловий будинок, що належить територіальній громаді міста. Після цього росіянин в присутності нотаріуса оформив на підставну особу договір купівлі-продажу вказаних приміщень, тим самим заподіявши місту збитків в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомлені.

За результатами досудового розслідування громадянину Росії повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) та ч. 5 ст. 27 ст. 190 (шахрайство) КК України. Громадянину України інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) КК України.

На даний час на нерухоме майно накладено арешт, а місцевою прокуратурою заявлено позов про витребування об’єкту нерухомості з незаконного володіння.