Завдяки житловим програмам у будівництво залучено 8,5 млрд. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За роки діяльності Держмолодьжитла, завдяки житловим програмам, які реалізовує установа,  у будівництво залучено 8,5 млрд. грн. Про це під час презентації публічного звіту на зборах Громадської ради при Держмолоджитлі повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

За словами Сергія Комнатного, зокрема, у 2016 році будівельна галузь завдяки житловим програмам, які реалізовує Держмолодьжитло, залучила 227 млн. грн. інвестицій у будівництво нового житла.

«Житлові програми на практиці довели свою ефективність як з соціальної, так і з економічної точки зору. Про це говорить навіть той факт, що за роки діяльності Держмолодьжитла держава спрямувала на реалізацію житлових програм, які реалізовував Фонд, близько 3,4 млрд. грн. Це дало змогу через мультиплікативний ефект залучити у будівельну галузь 8,5 млрд. грн. інвестицій. Завдяки цьому держава через систему оподаткування повернула всі кошти, що були спрямовані на житлові програми з державного бюджету. У той же час, це дозволило збудувати 2 млн. кв. м. житла для громадян нашої країни», -  наголосив Сергій Комнатний.