Визначено регіони – лідери будівництва першого кварталу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
????????????????????????????????????

Державна служба статистики України оприлюднила обсяги виконаних будівельних робіт за регіонами країни у першому кварталі 2017 року. Лідером, очікувано, став Київ, де за перших три місяці року будівельних робіт виконано на загальну суму 3,7 млрд. грн. Показово, що цей обсяг складає 26,1% від усього обсягу будівництва України у цьому періоді. Друге місце посіла Харківська область, де у січні-березні було виконано робіт більше ніж на 1,53 млрд. грн. Третє місце дісталося Одеській області, де будівельники збудували на 1 млрд. 359 млн. грн. Дещо менші обсяги будівництва виявились у Дніпропетровській області, де було виконано робіт на 1 млрд. 318 млн. грн.

Достатньо високі показники будівництва демонструє і Полтавська область, в якій у першому кварталі збудовано на 1 млрд. 153 млн. грн.

Аутсайдером з виконання будівельних робіт початку року виявилася Закарпатська область. Тут будівельниками виконано робіт усього на 84,2 млн. грн. Також невеликі обсяги будівництва зафіксовано у Херсонській та Чернігівській областях, де за 3 перших місяці збудовано на  105 млн. грн. та 95,9 млн. грн. відповідно. Показово, що вказані області-аутсайдери хоча і продемонстрували певне зростання будівництва з початку року, але за обсягами будівництва поступаються навіть Луганській та Донецькій областям, частина яких наразі окупована та знаходиться поза контролем української державної влади. За перший квартал на підконтрольній Україні території Луганської області було збудовано на 125,3 млн. грн., а Донецької – на 423,9 млн. грн.

Всього в Україні в першому кварталі 2017 року було виконано будівельних робіт на 14,17 млрд. грн.